تاریخ و زمان انتشار : 00:19  -   1394/08/20 ارسال به دوستان

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در بازدید از نمایشگاه مطبوعات:
نشریات دانشجویی نباید پیش از چاپ ممیزی شود

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، نمایشگاه سراسری مطبوعات و خبرگزاری های کشور را فرصتی برای علاقه مندان به این حرفه دانست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، دکتر طه هاشمی در بازدید از بیست و یکمین نمایشگاه سراسری مطبوعات و خبرگزاری های کشور گفت: بخشی از دانشجویان علاقه مند به کارهای رسانه ای و مطبوعاتی هستند و ما نیز وظیفه داریم آن ها را کمک و تقویت کنیم.

وی افزود: دانشجویان جزء قشر روشن فکر و فرهیخته ی جامعه هستند و باید فرصت اظهار نظر داشته باشند،  نشریات دانشجویی فضای خوبی برای این کار است که واحدها نیز باید به نشر آن ها کمک کنند.

دکتر هاشمی با تاکید بر تشکیل کمیته ی ناظر بر مطبوعات در تمام واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، تصریح کرد: از این طریق می توان انتشار نشریات دانشجویی را تسهیل کرد. البته بنا داریم در آینده سامانه ی متمرکزی راه اندازی کنیم تا در چارچوب مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، هر مجموعه ی دانشجویی بتواند با ورود به این سامانه و داشتن شرایط لازم، امکان چاپ نشریه در کمترین زمان را داشته باشد.

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ما انتظار نداریم که نشریات دانشجویی حرفه ای باشند، اما انتشار آن ها فرصتی است برای علاقه مندان که بتوانند در آینده در رسانه های مختلف فعالیت کنند.

وی تولید علم و تربیت نیروی انسانی متخصص را از وظایف اصلی دانشگاه ها دانست و افزود: دانشگاه ها دو وظیفه ی دیگر نیز دارند، یکی بارور کردن ارزش های فرهنگی، اعتقادی، دینی و انسانی و دیگری آماده ساختن دانشجویان برای ورود به عرصه های اجتماعی.

دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: تشکل ها و نشریات دانشجویی فرصتی است تا دانشجویان با آزمون و خطا، مهارت های خود را برای ورود به جامعه بالا ببرند. به همین دلیل تاکید ما به مسوولان فرهنگی واحدها این است که به نشریات دانشجویی نگاه حرفه ای نداشته باشند و مطلقا نباید قبل از چاپ ممیزی شود؛ مسوولان باید به دانشجویان اعتماد کنند و اگر هم نشریه ای تخلف کرد، در چارچوب قوانین با آن برخورد شود.

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: مسوولان باید بدون استثنا، امکان انتشار نشریات دانشجویی را برای همه ی دانشجویان فراهم کنند؛ همه ی تفکراتی که در دانشگاه ها حضور دارند، این حق را دارند که نشریه داشته باشند.

وی افزود: کمیته های ناظر مطبوعاتی در دانشگاه ها موظف هستند قوانین و مقررات مربوط به نشریات دانشجویی را منتشر و در دسترس همه قرار دهند؛ حتی برای مدیران مسوول نشریات، کارگاه های آموزشی برگزار کنند.

دکتر هاشمی گفت: ستاد مرکزی هم وظیفه دارد به نشریات کمک کند تا هم از نظر تکنیکی و تخصصی برای آن ها امکانات فراهم باشد و هم از نظر یارانه به آن ها کمک شود.

شایان ذکر است، بیست و یکمین نمایشگاه سراسری مطبوعات و خبرگزاری ها از 16 تا 22 آبان ماه در مصلای تهران برپا است و دانشگاه آزاد اسلامی قزوین نیز به عنوان نماینده و شاخص دانشگاه های آزاد اسلامی کشور، در غرفه ی 381 شبستان اصلی، میزبان اقشار مختلف مردم، به خصوص قشر دانشگاهی است.