تاریخ و زمان انتشار : 11:28  -   1394/11/26 ارسال به دوستان

دکتر رافعی در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین:
فرهنگ، محصول تمدن ها است

کارگاه آموزشی روش شناسی مطالعات فرهنگی با حضور استادان، مسئولان و کارشناسان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، در این کارگاه که به همت دفتر مطالعات و پژوهش های فرهنگی تشکیل شده بود، دکتر رافعی استاد و پژوهشگر حوزه ادیان و عرفان به عنوان مدرس حضور داشت.

دکتر رافعی با اشاره به معانی متعدد فرهنگ در جوامع مختلف، گفت: فرهنگ، محصول تمدن ها است و در فرهنگ یک جامعه ادبیات، هنر، فلسفه، ایدئولوژی، آداب و رسوم، ابتکارات، اکتشافات و ... را می بینیم، به عبارتی فرهنگ طیف وسیعی را در برمی گیرد.

وی با اشاره به مکتب عجیبی که در دنیای غرب راه افتاده است، افزود: غربی ها هر علم را برای خودش تبلیغ می کنند، مثلا فرهنگ برای فرهنگ، هنر برای هنر و ... غافل از این که ارزش تمام علوم در ارتباط با انسان است. چرا که انسان خلقت را معنا بخشید و وجودش مفسر خلقت خداوندی شد و اگر انسان از جهان خلقت حذف شود، تمام این علوم و هرچه در جهان است همه هیچ می شود؛ این اندیشه غربی ها بزرگترین خیانت را به دنیای بشر کرده است.

این استاد و پژوهشگر حوزه ادیان و عرفان، با اشاره به تقسیم بندی فرهنگ به دو نوع پیشرو و پیرو، اظهار داشت: در مسائلی که جامعه با فرهنگ پیشرو کار کرده موفق بوده است و وقتی فرهنگ ها از یک منشا قوی سیراب نشوند، دستخوش تحول می گردند.

شایان ذکر است؛ در پایان این کارگاه به افراد شرکت کننده گواهینامه اعطا شد.