تاریخ و زمان انتشار : 17:18  -   1395/03/03 ارسال به دوستان

مدیرکل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی:
باید به سمت درآمدزایی از فناوری حرکت کنیم

مدیرکل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به بحث تجاری سازی یافته های تحقیقاتی گفت: مهم ترین راهکاری که دانشگاه آزاد اسلامی در بحث تجاری سازی یافته های تحقیقاتی و تبدیل علم به ثروت در حال انجام دادن است و برای آن نظام و سیاست هایی را تعریف کرده، بحث توسعه مراکز رشد و پارک های علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی است. این پارک ها در نظام علم و فناروی فضاهایی هستند که در آن ها نتایج یافته های تحقیقاتی تبدیل به محصول می شود، سپس محصول رشد و توسعه پیدا می کند و آماده ارائه به بازار و عرضه می شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین به نقل از ستاد خبری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناورانه، دکتر داود ثمری در چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناورانه دانشگاه آزاد اسلامی افزود: برای اینکه مراکز رشد بازوی اجرایی قوی داشته باشند 14 کمیته توسعه فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی تاسیس کردیم که این کمیته ها ناظر ستادهای ویژه توسعه فناوری ریاست جمهوری هستند. کمیته ها تاکنون طرح های خوبی را به تصویب رساندند و چند طرح خوب هم داریم که جز طرح های کلان ملی به شمار می رود.

دبیر جشنواره فرهیختگان با اشاره به برخی دستاوردهای علمی و فناورانه دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: خودروی الکتریکی 2 نفره ی واحد قزوین که معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری از آن حمایت کرده و طرح امحای زباله از طریق پلاسما که واحد علوم تحقیقات داشته است، همچنین طرح های دیگری که در دانشگاه آزاد اسلامی از یک تحقیق شروع شده و در نهایت تبدیل به فناوری شده از طرح های موفقی است که تولید ثروت می کند. بنابراین اگر به این سمت حرکت کنیم که پایان نامه ها و رساله های دکترای دانشجویان را براساس نیاز جامعه و بخش صنعت تعریف کنیم قطعا نتایجی که از رساله ها و پایان نامه های کارشناسی ارشد خارج می شود می تواند زمینه ساز محصولات و درآمدزایی باشد.

دکتر ثمری با اشاره به اینکه در مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان مدل تجاری جدیدی را تعریف کرده ایم، بیان کرد: دانشگاه های دولتی به طور قطع نمی توانند این مدل جدید را انجام دهند چون محدودیت های خاص خود را دارند؛ دانشگاه های دولتی نمی توانند در سهام شرکت ها سرمایه گذاری کنند در صورتی که در دانشگاه آزاد اسلامی این اجازه را به واحدهای دانشگاهی داده ایم که اگر شرکت یا واحد فناوری در مرکز رشد استقرار پیدا کند اجازه داشته باشد تا 35 درصد سهام شرکت ها را سرمایه گذاری کند .

دبیر جشنواره و نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناورانه در ادامه افزود: در حال حاضر 85 مرکز رشد در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که 712 هسته واحد فناور و شرکت دانش بنیان استقرار دارند. واحدهای دانشگاهی برای اینکه بتوانند به درآمدزایی برسند باید از این واحدها و شرکت های دانش بنیان حمایت کنند و شرکت های دانش بنیانی اجازه سرمایه گذاری دارند که کمترین ریسک را داشته باشند و بتوانیم در سرمایه و سرمایه گذاری، برگشت لازم را شاهد باشیم. از این رو برای حمایت لازم از این شرکت ها، خدمات تجاری سازی را برای آنها در نظر گرفته ایم. همچنین آموزش های کسب و کاری که بتوانند در بازار حضور داشته باشند نیاز به یک سری خدمات حقوقی دارند که در مراکز رشد در حال آموزش هستند.

به گفته دکتر ثمری، خوشبختانه به تدریج به این سمت در حال حرکت هستیم که اجاره را از مراکز رشد برداریم و با مدلی که تعریف کرده ایم در این واحدها سرمایه گذاری لازم را داشته باشیم. از این رو همه مراکز رشد استان ها می توانند تحت پوشش پارک علم و فناوری باشند تا بتوانند از خدمات و حمایت هایی که قانون برای پارک علم و فناوری در نظر گرفته، استفاده کنند. بنابراین پارک علم و فناوری همه بسترهای لازم را فراهم می کند تا شرکت ها رشد کنند. با رشد شرکت ها چون در این شرکت ها سهیم هستیم درآمد افزایش خواهد یافت و به عدد قابل توجهی خواهیم رسید تا کم کم وابستگی مان به اقتصاد شهریه ای دانشگاه کم شود و باید به سمتی حرکت کنیم که از فناوری درآمدزایی کنیم.