صفحه اصلی |نقشه سایت |الف تا ی |پست الکترونیک |نظرسنجی |تابلوی اعلانات |موقعیت مکانی دانشگاه |En |RSS logo Left
کانال رسمی اینستاگرام دانشگاه چکیده اخبار دانشگاه کانال رسمی تلگرام دانشگاه سامانه کیوک       جستجو
Right Menu Skip Navigation Links Left Menu
تاریخ و زمان انتشار : 09:42  -   1395/04/01 ارسال به دوستان
تعداد بازدید : 694

نسخه چاپی نسخه چاپی      


در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برگزار شد؛
کارگاه آموزشی "اصلاح عادات غذایی در ماه مبارک رمضان"

مدیر سابق کلینیک دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با اشاره به فوائد پزشکی روزه گرفتن، خوردن سحری را مهم ترین و اصلی ترین وعده غذایی ماه مبارک رمضان دانست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، دکتر آزاده صالح در کارگاه آموزشی "اصلاح عادات غذایی در ماه مبارک رمضان" با بیان این مطلب، افزود: افزایش ترشح هورمون رشد، افزایش قدرت دفاعی بدن، کاهش تولید رادیکال های آزاد در سلول، افزایش طول عمر و کاهش ابتلا به سرطان از مهم ترین فوائد روزه گرفتن است.

در این کارگاه که با حضور اعضای هیات علمی، استادان و کارکنان دانشگاه برگزار شد، دکتر صالح با تاکید بر لزوم رعایت عادات غذایی در ماه مبارک رمضان، ادامه داد: متاسفانه به دلیل ناآگاهی مردم در خصوص چگونگی رعایت عادات غذایی در این ماه، شاهد هستیم که افراد زیادی پس از سپری شدن این ماه دچار انواع بیماری ها می شوند.

وی با اشاره به روایات دینی در خصوص کم خوری و فوائد آن، بیان داشت: رسول اکرم (ص) می فرمایند: "هر انسانی شکم خویش را گرسنه نگه دارد؛ اندیشه و فکر او بزرگ تر می شود." براساس روایات و تاکیدات دینی، کم خوردن و درست خوردن، باعث جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری در انسان می شود. البته باید توجه داشت کم خوردن به معنی سوء تغذیه نیست؛ بلکه مصرف کم مواد غذایی و هم چنین استفاده از مواد غذایی به اندازه مورد نیاز مورد تاکید است.

این پزشک عمومی یادآور شد: در این ماه باید مانند سایر اوقات دو اصل تنوع و تعادل در برنامه غذایی رعایت شود و این تنوع به معنی استفاده از گروه های غذایی اصلی شامل نان و غلات، شیر و لبنیات، میوه و سبزی، گوشت و جایگزین های آن است. در اصل تعادل به معنای مصرف مواد غذایی و میانه روی در وعده افطار و سحر و پرهیز از پرخوری است.

دکتر صالح در ادامه با تاکید بر خوردن سحری به عنوان مهم ترین و اصلی ترین وعده غذایی در ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: متاسفانه بعضی افراد فکر می کنند با نخوردن سحری و تحمل گرسنگی در ساعات طولانی روز، ثواب بیشتری خواهند برد، در حالی که نخوردن سحری باعث صدمه دیدن روح وجسم انسان می شود.

وی سپس به چگونه افطارکردن در ایام روزه داری اشاره کرد و گفت: نوشیدن شیر و مایعات گرم همراه با شیرینی های طبیعی هم چون خرما، کشمش و توت، استفاده از سوپ، سبزی و میوه بهترین وعده های غذایی در هنگام افطار است.

مدیر سابق کلینیک دانشگاه آزاد اسلامی قزوین یاد آور شد: متاسفانه بعضی افراد سفره افطار را به مثابه یک زمین مسابقه می دانند و در خوردن انواع غذاها و اندازه آن هیچ پرهیزی ندارند. این افراد باید بدانند که معده ظرفیت محدودی دارد و وارد شدن حجم و مقدار زیادی از خوراکی و غذاهای مختلف در مدت کوتاه باعث اختلال در عملکرد می شود، مطمئنا این روش نادرست باعث انواع بیماری می شود.

وی در پایان گفت: کسانی که بیماری های مختلفی هم چون صرع، سنگ کلیه و دیابت دارند نمی توانند روزه بگیرند.

شایان ذکر است؛ این کارگاه آموزشی با تلاش دفتر شورای زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین برگزار شد.

Footer آمار بازدیدها کاربران اينترنت Valid XHTML Valid CSS