کانال رسمی اینستاگرام دانشگاه چکیده اخبار دانشگاه کانال رسمی تلگرام دانشگاه سامانه کیوک       جستجو
تاریخ و زمان انتشار : 11:32  -   1395/08/27 ارسال به دوستان

به مناسبت هفته ی کتاب و کتابخوانی صورت گرفت؛
بازدید دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین از سومین کتابخانه خطی جهان اسلام

هم زمان با هفته کتاب و کتابخوانی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در یک اردوی زیارتی و فرهنگی از کتابخانه آیت اله مرعشی نجفی(ره) در شهر مقدس قم بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، در این بازدید دانشجویان از بخش های مختلف کتابخانه از جمله مرکز منابع و خدمات ویژه پژوهش و تصحیح نسخه های خطی اسلامی، فهرست نگاری نسخه های خطی، مرکز حفاظت منابع کتابخانه، مرمت و بازسازی کتب خطی و اسناد دست نویس، مرکز تولید کاغذ، میکروگرافی و دیگر قسمت های موجود بازدید و از نزدیک با چگونگی حفظ، تعمیر و نگهداری کتب خطی آشنا شدند.

کتابخانه آیت اله مرعشی نجفی (ره)، سومین کتابخانه نسخ کتب خطی جهان اسلام و نخستین کتابخانه جهان اسلام از لحاظ منابع علمی شیعه می باشد که در سال 1344 با مبلغ 350 ریال بنیان و توسعه داده شد.

این کتابخانه از لحاظ کیفیت نسخه های خطی نفیس و کهن خط اسلامی به عنوان مرکز بزرگ فرهنگی بین المللی در دنیا شناخته شده است و در حال حاضر با 42 هزار کتب نسخ خطی و80 هزار عنوان در موضوعات فقه و اصول،کلام و عقاید، منطق و فلسفه، عرفان و تصوف و حدیث از کامل ترین و بزرگترین کتابخانه ها در زمینه سرویس دهی منابع شیعه می باشد.

در این کتابخانه، 65 درصد کتاب های خطی موجود به زبان عربی و بقیه به زبان های فارسی، ترکی، اردو و سایر زبان های دنیا است. در میان این ذخائر، نسخه های خطی منحصر به فرد بسیاری به خط مولفان مشهور اسلامی موجود است که کهن ترین نسخه این گنجینه مربوط به قرآن کریم است که بر روی پوست بز نوشته شده و دارای قدمت 1500 ساله و منسوب به خط امام سجاد (ع) می باشد.

در وصیت نامه نصب شده بر ضریح آرامگاه این کتابخانه آمده است: "مرا در کتابخانه عمومی و زیر پای محققان علوم آل محمد دفن کنید."

شایان ذکر است؛ زیارت حرم مطهر حضرت معصومه (س)، شرکت در نماز جماعت به امامت آیت اله سعیدی، حضور در مسجد مقدس جمکران، برگزاری مسابقه کتابخوانی از کتاب جرعه وصال آیت اله بهجت(ره) از دیگر برنامه های این اردوی یک روزه بود.