تاریخ و زمان انتشار : 11:25  -   1395/09/27 ارسال به دوستان

دستاورد نوین دانشگاه آزاد اسلامی قزوین؛
مقابله با بحران کم آبی کشور، با اجرایی شدن طرح بتن تخلخلی

مرکز تحقیقات صنعت ساختمان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین دستاورد نوینی به نام بتن اسفنجی یا بتن متخلخل تولید کرده است. این محصول عبور دهنده آب سدها و معابر شهر است که هنگام بارندگی، آب از این سنگ فرش ها عبور کرده و به مخزنی که برای آن طراحی شده است انتقال داده می‌شود.

به گزارش ستاد اطلاع رسانی نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناورانه ی دانشگاه آزاد اسلامی، پدرام محمد قاسمی دانشجوی عمران دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در خصوص این بتن گفت: این طرح در سطح شهرهایی که هنگام بارندگی دچار آب گرفتگی و سیل می شوند کاربرد فروانی دارد و استفاده از این دستاورد دانشگاهی باعث می شود تا کمتر شاهد سیل و آب گرفتگی معابر باشیم.

وی با اشاره به این که این بتن تخلخلی باعث می شود تا آب هدر نرفته و ذخیره شود، گفت: در شهرهای کم بارش و حتی شهرهای شمالی کشور که بارندگی زیاد است، استفاده از این بتن سبب می شود تا کم آبی جبران شده و مانع هدررفت آب شود؛ زیرا آب جمع آوری حاصل بارش در یک منبع هدایت شده و دوباره قابل استفاده است.

محمدقاسمی بیان کرد: برای پیشرفت در چنین طرح هایی نیازمند سرمایه گذاری و حمایت هستیم. البته طرح بتن تخلخلی از سوی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین مورد حمایت قرار گرفته، اما نیاز است تا شهرداری ها و ارگان های دیگر این طرح را به مرحله اجرا در آورند.

این دانشجو در ادامه تصریح کرد: با اجرایی شدن طرح بتن تخلخلی تا حدودی مشکلات و معضلات مربوط به کم آبی کشور حل خواهد شد، زیرا آب به دست آمده حاصل از بارندگی، برای آبیاری زمین های کشاورزی و فضای سبز شهرها قابل استفاده خواهد بود.

شایان ذکر است؛ فرشاد مفتاحی، علی کریم دوست، دیبا احدزاده قناد و فاطمه صابری اعضای این تیم هستند که امیر یاوری سرپرستی آن را برعهده دارد.