تاریخ و زمان انتشار : 15:14  -   1395/09/29 ارسال به دوستان

در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین و به بهانه ی شب یلدا بررسی شد؛
جایگاه حافظ، در بلندترین شب سال

به مناسبت فرا رسیدن بلندترین شب سال یا همان شب یلدا، مراسمی با حضور دکتر رشید کاکاوند در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، در این مراسم باشکوه که در سالن ورزشی امینی برگزار و با استقبال پرشور دانشجویان همراه شد، فلسفه ی وجودی شب یلدا و جایگاه حافظ در این شب مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای این مراسم دکتر اکبری معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین ضمن خیرمقدم به دانشجویان و میهمانان، از دست اندرکاران این برنامه قدردانی و یلدایی به یادماندنی برای همه آرزو کرد.

دکتر فاطمه محسنی، استاد و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین نیز ضمن خیرمقدم به دکتر کاکاوند، حضور وی در این دانشگاه را افتخاری بزرگ برای مجموعه ی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین دانست.

وی فرهنگ سنتي ايران باستان را به دلیل اهميتی که ایرانیان برای خداوند قائل بودند را کاملا منطبق با فرهنگ اسلامي دانست و افزود: برخلاف بسياري از تمدن هاي ديگركه تمدن اسلامي به اجبار و زور در ميان آن ها توسعه يافت، تمدن اسلامي در ايران به خواست مردم و به دليل سازگاري با آرمان هاي عدالت خواهانه و خيرخواهانه ايرانيان به خوبي پذيرفته شد.

محسنی ادامه داد: به همین دلیل است که ايرانيان جامعه اي را با گوناگوني فرهنگي و توام با اعتقادات و باورهاي ارزشمند اسلامي، مبتني بر خير و اصول اخلاقی برپا كرده اند.

دکتر رشید کاکاوند نیز در این مراسم با اشاره به فلسفه و تاریخچه ی شکل گیری شب یلدا، آن را از جهات مختلف مورد بررسی قرار داد.

کاکاوند سپس شعر حافظ را مورد بررسی قرار داد و یکی از دلایل شهرت این شاعر را دست مایه قرار گرفتن اشعار وی در شب یلدا عنوان کرد.

این استاد ادبیات کشور، در پایان با رجوع به دیوان حافظ، اشعاری از این شاعر نامی قرائت کرد.

شایان ذکر است؛ اجرای موسیقی توسط گروه های مختلف و شعرخوانی از دیگر بخش های این مراسم بود که مورد توجه دانشجویان و علاقه مندان قرار گرفت.