تاریخ و زمان انتشار : 11:23  -   1395/10/09 ارسال به دوستان

در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین صورت گرفت؛
برگزاری کارگاه آشنایی با پتنت و نحوه ثبت آن

با همکاری و مساعدت کانون پتنت ایران، کارگاه آموزشی «آشنایی با پتنت و نحوه ثبت آن» برای محققان و پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، در این کارگاه موضوعاتی نظیر تعریف پتنت، چرایی پتنت، انواع پتنت، دوره عمر پتنت و... توسط دکتر برنایی مدرس کانون پتنت ایران به طور مشروح معرفی شد.

با توجه به اینکه ثبت پتنت در حوزه فناوری و تکنولوژی به عنوان یک امر ضروری و پذیرفته شده در تمام دنیا محسوب می‌شود، مخاطبان اصلی این کارگاه عمدتاً افراد فعال در مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین و مرکز رشد واحدهای فناور بودند که ثبت ملی و بین المللی دستاوردهای خود را ضروری دانسته و مشتاقانه در این کارگاه شرکت کردند.

در این دوره لزوم ثبت پتنت، تفاوت و ارتباط بین ثبت اختراع داخلی و ثبت پتنت بین المللی و ثبت پتنت PCT معرفی شد. موضوعات مطرح شده در این کارگاه همراه با مثال های متعدد از موارد واقعی ثبت شده ارائه گردید که مورد توجه شرکت کنندگان در کارگاه قرار گرفت. در نهایت مراحل و فرآیندهای ارزیابی و داوری جهت ثبت پتنت معرفی شد و دانشجویان و محققان علاقه مند با فرآیندهای ثبت موقت و دائمی دستاوردهای خود آشنا شدند.

در حاشیه ی برگزاری این کارگاه، دکتر مهدی یزدانی مدیر کل پژوهشی دانشگاه و نماینده کانون پتنت ایران در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین نیز ضمن دیدار با دکتر برنایی، به تشریح توانمندی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در حوزه فناوری و ثبت پتنت پرداخت که این موضوع با استقبال و تأیید مدرس کارگاه مواجه شد.

همچنین دکتر برنایی ضمن بازدید از مرکز رشد و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با دستاوردهای علمی و فناوری این دانشگاه آشنا شد و ظرفیت های علمی آن در جهت ثبت پتنت های بین المللی را مثبت ارزیابی و به خدمات تخصصی و حمایت های کانون پتنت ایران در این زمینه اشاره کرد.