تاریخ و زمان انتشار : 17:13  -   1396/02/06 ارسال به دوستان

برگزاری جشن مبعث حضرت رسول اکرم (ص) و بزرگداشت "سعدی" در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

همزمان با فرارسیدن بعثت حضرت نبی مکرم اسلام (ص) و سالروز بزرگداشت شیخ اجل سعدی شیرازی، برنامه ای با حضور دکتر عطااله کوپال به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، در این برنامه که به همت کانون فرهنگی شعر و ادب و با همکاری کانون هنر و موسیقی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در سالن آمفی تئاتر علامه رفیعی برپا شده بود، تاثیر زبان و ادبیات فارسی بر زندگی اجتماعی با نگرش در آثار سعدی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

در این مراسم دکتر اکبری مقدم معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه ضمن خیر مقدم و تبریک عید سعید مبعث، عید بزرگ مسلمانان جهان اسلام افزود: بعثت پیامبر اکرم (ص) یکی از بزرگترین اعیاد همه مسلمانان است و امیدواریم که همه ما بتوانیم در سایه این دین بزرگ و آسمانی افتخارات بزرگی را برای کشور عزیزمان ایجاد کنیم.

در ادامه دکتر عطااله کوپال، استاد برجسته و سرشناس ادبیات و تئاتر با اشاره به محتوای شعر سعدی، به بیان رفتار و اخلاقیات مورد پسند این شاعر پرداخت.

وی با اشاره به اهمیت زبان و نقش آن بیان داشت: زبان باعث می شود که ما یک شناسنامه قوی داشته باشیم، ممکن است هم کیش، هم مذهب و یا همشهری نباشیم ولی اگر هم میهن باشیم وجود زبان بین ما یک خط پررنگ مشترک محسوب می شود.

کوپال با توجه به تاثیر زبان و ادبیات فارسی بر زندگی اجتماعی با نگرش در آثار سعدی  افزود: یکی از دلایلی که سعدی اهمیت دارد این است که سعدی در ایران رکن تعلیم و تربیت بوده و در مکتب خانه های قدیم کتاب سعدی بخشی از آموزش بوده است. سعدی در آثارش مواردی همچون فروتنی، امیدواری و امید داشتن به رحمت خداوند را به انسان ها توصیه می نماید و می توان اینگونه گفت که با سعدی می شود خوشبخت تر زیست وآسوده تر زندگی کرد.

این استاد دانشگاه با اشاره به مدینه فاضله ای که سعدی مد نظر داشت گفت: سعدی عاشق یک مدینه فاضله است یعنی اینکه کجا زندگی کنیم تا خوشبخت باشیم واز نظر سعدی مدینه فاضله جایی است که انسان هایی که در آن زندگی می کنند در نهایت سعادت باشند.

دکتر کوپال در رابطه با نقش و تاثیر پذیری سعدی در اشعارش از پیامبر اکرم(ص) و قرآن کریم افزود: سعدی در جای جای سخنانش به طور مکرر از پیامبر اکرم(ص) و درباره قرآن سخن گفته است؛ در جاهایی برخی از اشعار سعدی به صورت غیر مستقیم ترجمه ای از آیات قرآن است و گاهی با زبانی از پیامبر تعریف کرده که این زبان بسیار فوق العاده و استثنایی است .

شایان ذکر است؛ سخنرانی و شعر خوانی اشعار سعدی توسط استاد میرزایی از استادان برجسته ی ادبیات دانشگاه و اجرای قطعه ای از اشعار سعدی توسط کانون هنر و موسیقی از دیگر برنامه های این مراسم بود. همچنین در حاشیه این مراسم دکتر کوپال به عنوان یکی از اعضای داوران جشنواره بین المللی تئاتر فجر با دانشجویان فرهنگی گروه تئاتر و موسیقی نشستی پیرامون برنامه های تئاتر و نمایش در دانشگاه برگزار کرد.