تاریخ و زمان انتشار : 17:14  -   1396/09/01 ارسال به دوستان

دکتر اسماعیل شیعه، استاد رشته شهرسازی:
ساختار شهرسازی ما اسلامی نیست

به مناسبت روز جهانی شهرسازی، دکتر اسماعیل شیعه، استاد تمام این رشته به بیان مطالبی در خصوص ویژگی های شهرهای اسلامی پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، در این نشست تخصصی که به همت معاونت پژوهشی دانشکده ی معماری و شهرسازی و با حضور استادان و دانشجویان این دانشکده برگزار شد، دکتر اسماعیل شیعه به تشریح ویژگی شهرهای اسلامی پرداخت.

این استاد معماری به منظور توضیح مفهوم شهر از دیدگاه اسلامی ابتدا به تفاوت بین شهر اسلامی و شهر عهد اسلامی پرداخت و سپس با بیان ساختار شهر در دوره ی ساسانی به تحولات شهر پس از اسلام اشاره کرد.

وی در خصوص تشریح شهر و اجزای آن، بازار، محله های مسکونی، فضاهای فرهنگی و ارگ حکومتی نیز مطالبی بیان کرد.

دکتر شیعه تصریح کرد: از جمله سیمای شهر که در شهرهای عهد اسلامی گذشته، عامل تسلط بر فضای عمومی بوده، می توان به یک فضای فرهنگی مانند مسجد یا مدرسه اشاره کرد، در حالی که در شهرهای امروزی چنین فضاهایی در شهرها شاخص نیستند.

وی در ادامه وضع شهرهای بزرگ امروزی که شهرهای کوچک هم در حال تبدیل شدن به آن هستند را مورد بررسی قرار داد و به بیان مسائل، مشکلات و راهکارهای آن ها پرداخت.

این استاد باسابقه همچنین با اشاره به وقوع زلزله در کرمانشاه، مطالبی هم در خصوص نقشه های پراکندگی گسل ها، منابع مختلف و تمرکز امکانات در کشور بیان کرد و گفت: نمی توان فارغ از چنین اطلاعاتی به برنامه ریزی و ساخت شهرها پرداخت.

شایان ذکر است؛ دکتر اسماعیل شیعه استاد تمام رشته شهرسازی است و سوابق درخشان و با ارزشی همچون ریاست دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران، عضو هیات موسس جامعه مهندسان شهرساز، عضو شورای برنامه ریزی راهبردی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران و ... را در کارنامه دارد.

در پایان این جلسه، پرسش های دانشجویان مطرح و پاسخ داده شد.