تاریخ و زمان انتشار : 15:43  -   1397/04/06 ارسال به دوستان
تعداد بازدید : 2075

دکتر موسی خانی در مراسم استقبال از مقام آوران مسابقات جهانی ربوکاپ کانادا 2018:
برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان به کشورهای دیگر، باید سرمایه‌گذاری کنیم

مراسم استقبال از کاروان پرافتخار علمی و پژوهشی جمهوری اسلامی ایران در مسابقات جهانی ربوکاپ کانادا 2018 با حضور دکتر بطحایی وزیر آموزش و پرورش، دکتر مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر زاهدی استاندار قزوین، دکتر موسی خانی رییس کمیته ملی ربوکاپ جمهوری اسلامی ایران، مدیران و مسوولان دانشگاه آزاد اسلامی و خانواده های دانش آموزان و دانشجویان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، پژوهشگران و نخبگان کشورمان که با کسب 16 مقام در مسابقات جهانی ربوکاپ کانادا 2018 خوش درخشیده بودند، با استقبال گرم مسوولان و خانواده های خود وارد کشور شدند.

در این مراسم وزیر آموزش و پرورش یکی از مهمترین رسالت ها و مأموریت های نظام های آموزشی را توسعه و گسترش استعدادها به ویژه در زمینه خلاقیت ها دانست و افزود: پرورش قدرت خلاقیت و استعداد جوانان از وظایف مورد توجه ماست که به عنوان یکی از مأموریت های نظام های آموزشی مورد توجه قرار گرفته است و وزارت آموزش و پرورش در این زمینه اهتمام جدی داد.

سید محمد بطحایی خاطر نشان کرد: بیش از 680 مدال در المپیادهای علمی به دست آورده ایم و از این لحاظ جزو کشورهای سرآمد در حوزه های علمی هستیم.

وزیر آموزش و پرورش گفت: پژوهش سراهای دانش آموزش بایستی از حیث کمی و کیفی در کشور گسترش یابند و ما توانسته ایم به بیش از 500 پژوهش سرای دانش آموزی در سراسر کشور دست پیدا کنیم که امیدواریم کمک بسزایی در پیشبرد جایگاه علمی مان داشته باشد.

وی افزود: ما در آموزش و پرورش بایستی تلاش کنیم تا بتوانیم امکانات لازم برای پیشبرد هر چه بیشتر خلاقیت و استعداد جوانان کشور را فراهم نماییم.

رئیس کمیته ملی ربوکاپ جمهوری اسلامی ایران نیز در این مراسم ضمن تقدیر از دفتر مقام معظم رهبری به دلیل حمایت‌هایی که از تیم ربوکاپ دانشجویان ایران داشته‌اند، گفت: رهبر انقلاب اسلامی همواره در بحث‌های علمی توجه ویژه‌ای به دانشجویان و نخبگان کشور دارند که جای تقدیر و تشکر دارد.

دکتر مرتضی موسی‌خانی ادامه داد:‌ ما در کشورمان استعدادهای فراوانی داریم که باعث شده در بین 400 تیم از کشورهای مختلف و دانشگاه‌های پیشروی جهان 16 مقام شایسته کسب کنیم و بارها نام ایران را در مسابقات علمی بین‌المللی طنین‌انداز نماییم.

وی تصریح کرد: کشور همسایه ما با جمعیت کمتر از یک پنجم ایران وزیر هوش مصنوعی منصوب نموده است و آموزش یک میلیون نفر برنامه‌نویس را در دستور کار خود قرار داد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با بیان اینکه با حضور در مسابقات جهانی، فارغ‌التحصیلان ایران را در دانشگاه مک‌گیل می‌بینیم، گفت: جا دارد که در کشور ما نیز وزارتخانه‌ای برای این علوم تاسیس شود تا با محصولات نوین صادرات غیرنفتی را افزایش دهیم و به افزایش سرمایه در کشور کمک کنیم.

دکتر موسی‌خانی اضافه کرد:‌ آمریکا قانون منع مهاجرین را اجرا می‌کند اما از نخبگان ایران نمی‌گذرد و در صدد جذب نخبگان کشور ما است. ما هم برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان به کشورهای دیگر باید سرمایه‌گذاری کنیم.

وی با تقدیر دکتر ولایتی رئیس هیات امنا و موسس دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر رهبر رئیس این دانشگاه به منظور فراهم آوردن شرایط ادامه تحصیل و بورسیه دانشجویان، اظهار کرد: ما می‌توانیم کارهای بزرگی در زمینه‌های علمی انجام دهیم و جا دارد که بیش از اینها به جوانان این مرز و بوم بها داده شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با اشاره به مقام‌هایی که تیم ربوکاپ ایران در مسابقات جهانی کانادا کسب کرده است، گفت: امسال 4 مقام نخست،‌4 مقام دوم، 4 مقام سوم، 3 ارائه و مقام بهترین خانم فعال در حوزه رباتیک نصیب ایران شده است. همچنین دو مقام تیم اول ربات امداد‌گر دانش‌آموزی در این مسابقات به دست آمده است و دانش‌آموزان ما توانستند از بین 32 مدرسه برتر دنیا مقام اول را کسب نمایند.

دکتر موسی خانی اظهار کرد: در ساخت و طراحی ربات امدادگر ما بی‌نظیر هستیم و بهترین ربات امدادگر جهان متعلق به دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین است، اما متاسفانه مشخص نیست چرا مسئولان کشور از این ربات‌ها استفاده نمی‌کنند.

وی همچنین از نذر کاپ های قهرمانی تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین به موزه ی آستان قدس رضوی خبر داد و گفت: از سال 2006 مدال‌های جهانی دانشجویان این دانشگاه نذر موزه ی آستان قدس رضوی شده و از آن سال تاکنون حداقل توانسته‌ایم در هر سال 6 مقام کسب کنیم و امسال نیز با حضور دکتر ولایتی و دکتر رهبر، کاپ های مسابقات جهانی کانادا 2018 را تقدیم این موزه خواهیم کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این مراسم ضمن تقدیر از تلاش‌ها و زحمات جوانان و نوجوانان مدال‌آور کشور در مسابقات جهانی ربوکاپ 2018 کانادا، گفت: آینده از آن شما نوجوانان و جوانان است و همه ما وظیفه داریم در خدمت جوانان افتخارآفرین کشور به عنوان نسل آینده باشیم و زیرساخت‌های لازم را برای آنان فراهم کنیم.

مخبر دزفولی ادامه داد: ما در حال حاضر جزو کشورهای تأثیرگذار جهان در زمینه علم و فناوری هستیم و همه اینها نتیجه توجه به سرمایه‌های انسانی این کشور است.

وی افزود: در حال حاضر نزدیک به 2درصد از تولید علم جهان متعلق به ایران است؛ این در حالی است که در گذشته سهم تولید علم ایران را به همراه عراق به صورت مشترک 3/0 درصد برآورد می‌کردند، ولی اکنون با تلاش های صورت گرفته کشور ایران 2 درصد از سهم تولید علم جهان را به خود اختصاص داده است.

مخبر دزفولی گفت: بایستی جوانان و سرمایه‌های انسانی خود را به گونه‌ای تربیت کنیم که به ایرانی بودن و مسلمان بودن خودشان افتخار کنند.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش در حال تلاش است تا نگاه تک‌محوری کشور که سال‌ها بر اساس حافظه‌محوری بوده است را به خلاقیت محوری و تربیت نیروی انسانی متفکر تغییر دهد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: وقتی تکنولوژی شما توانسته در بازارهای جهانی عرضه شود، ضمن خلق ثروت، قدرت را نیز به همراه خواهد آورد.

وی ادامه داد: امروز آینده نظام جمهوری اسلامی ایران در همین خلق ثروت بوده که قدرت آفرین و افتخارآفرین است.