تاریخ و زمان انتشار : 20:16  -   1397/09/20 ارسال به دوستان

با حضور نمایندگان دانشگاه‌های جنوب شرق آسیا صورت گرفت؛
برگزاری کنفرانس آسایهل به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

کنفرانس عمومی سالانه انجمن موسسات آموزش عالی جنوب شرق آسیا (آسایهل) به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، این کنفرانس با حضور دکتر طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر زاهدی استاندار قزوین، دکتر رنجبر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر موسی‌خانی رییس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، روسای دانشگاه‌های برتر آسیا، پژوهشگران و نخبگان قاره کهن، چهره های علمی و برجسته کشوری و استانی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین آغاز شد.

در کنفرانس عمومی سالانه انجمن موسسات آموزش عالی جنوب شرق آسیا با محور «نقش دانشگاه‌های خصوصی و غیر انتفاعی در گسترش و ارتقای آموزش عالی»،‌ روش‌های آموزشی و بازخوردهای آن در آموزش عالی، توسعه و بهبود کیفیت برنامه درسی با رویکردهای نوین در آموزش عالی و بررسی روش‌های آموزشی در رشته‌های خاص مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم افتتاحیه این کنفرانس، ضمن خیرمقدم به میهمانان، گفت: خدا را شاکریم که توفیق داد تا در دانشگاه آزاد اسلامی میزبان استادان، بزرگان علم و دانش و فرهیختگان باشیم.

دکتر محمدمهدی طهرانچی افزود: براساس تصمیم هیأت امنای انجمن آسایهل در ماه مارس 2018 که در دانشگاه سوکا ژاپن برگزار شد، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین به عنوان میزبان کنفرانس دسامبر 2018 آسایهل انتخاب شد.

وی با اشاره به موضوع اصلی سخنانش درباره جابه‌جایی شگفت‌انگیز در دنیای علم براساس اسناد مطرح در دنیا، گفت: امام علی (ع) در حدیثی می‌فرمایند «علم قدرت است، هرکسی آن را دریابد قوی می‌شود و هر که آن را درنیافت بر او غلبه خواهد شد.» از این رو علم و به کارگیری آن از اهمیت بسیار بالایی مخصوصاً در دنیای امروز برخوردار است.

رئیس دوره ای انجمن آسایهل با اشاره به سندی که سال 2016 توسط بنیاد علم ایالات متحده آمریکا منتشر شد، گفت: در این سند اشاره می‌شود که اکنون دنیا با یک جابه‌جایی چشمگیر در جغرافیای علم، تحقیقات، آموزش و حتی تجارت مواجه است و قدرت‌های جدیدی در عرصه علم ورود کرده‌اند و دنیایی که در قرن گذشته به عنوان دنیای یکپارچه در صحنه علم بود، به هم ریخته و امروز دنیای چندصدایی و چندقطبی در عرصه علم به وجود آمده است.

دبیر کمیته علمی کنفرانس آسایهل نیز در این مراسم گفت: در اجلاس ۲۰۱۸ آسیایی با نقش دانشگاه‌های خصوصی در توسعه آموزش عالی کشورهای عضو، دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از اعضای انجمن، همواره در تلاش بوده تا نقش اساسی خود را در این زمینه ایفا کند.

دکتر بیژن رنجبر افزود: در این دوره از کنفرانس ۷۱ مقاله به کمیته ارسال شد که ۳۵ مقاله و دو گزارش تائید شدند و در سه روز برگزاری این کنفرانس شش سخنرانی خواهیم داشت با موضوع شرایط آموزش عالی در جهان امروز، که توسط استادانی از ژاپن، مالزی، تایلند و جمهوری اسلامی ایران ارائه می‌شود.

وی بیان کرد:‌ دانشگاه آزاد اسلامی در ردیف بزرگتربن دانشگاه‌های خصوصی است و در رباتیک و هوش مصنوعی شاخص است و تجربه بالایی دارد که در برگزاری این سمینار تاثیر گذار است.

همچنین در ادامه پیام رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی به کنفرانس اتحادیه بین‌المللی مؤسسات آموزش عالی جنوب‌ شرق آسیا 2018 (آسایهل) قرائت شد.

در بخشی از پیام دکتر علی‌اکبر ولایتی آمده است: "آسیا به عنوان قاره کهن، در حال تبدیل شدن به یک قدرت جدید در سطح جهان است، هر چند در این راه با موانع و دشمنانی نیز رو به روست که پیشرفت های کشورهای آسیایی در حوزه های مختلف علمی را به عنوان تهدیدی برای سیطره قدرت خود می دانند چرا که آنها رهبری خود بر جهان را مبتنی بر اقتدار در تمامی زمینه ها از جمله نظامی، اقتصادی و سیاسی و به ویژه علمی می بینند، چرا که پایه همه قدرتها علم است.

با پیشرفت علمی مستقل کشورها اقتدار انحصاری هر قدرتی به خطر می افتد پس آنان که به دنبال انحصار قدرت جهانی هستند با رشد علمی مستقل کشورهای دیگر به مقابله برمی خیزند.

امروزه قدرت نرم، جایگاه ویژه‌ای نسبت به قدرت سخت یافته است که محور اصلی آن هم تولید علم و فناوری است و این یکی از دلایل مهم نگرانی سلطه‌طلبان است و گسترش روابط علمی و انجام پروژه های مشترک کاربردی راه پیشرفت سریع کشورهایی است که می خواهند قدرت نوظهور شوند پس باید به سوی این نوع همکاری ها با جدیت پیش رفت، هرچند در برخی نقاط جهان این امر مخالفانی هم داشته باشد."

در ادامه شرکت کنندگان در این کنفرانس در پنل‌های تخصصی چندگانه به ارائه‌ی مقالات و مطالب خود پرداختند و با برگزاری انتخابات هیأت رئیسه انجمن مؤسسات آموزش عالی جنوب شرق آسیا، ریاست دوره‌ای کنفرانس آسایهل به کشور تایلند سپرده شد.

شایان ذکر است؛ کنفرانس عمومی سالانه انجمن موسسات آموزش عالی جنوب شرق آسیا (آسایهل) فردا نیز ادامه خواهد داشت و مراسم اختتامیه آن ساعت 18 در سالن آمفی تئاتر علامه رفیعی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برگزار خواهد شد.