تاریخ و زمان انتشار : 12:08  -   1397/10/02 ارسال به دوستان

در نشست تخصصی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین صورت گرفت؛
مروری بر تجربه‌های مرمت در آثار تاریخی ارزشمند

نشست تخصصی با عنوان "مروری بر تجربههای مرمتی" به همت دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین،‌ در این نشست که با حضور دکتر فرهاد فخار تهرانی، استاد تمام گروه مرمت دانشگاه شهید بهشتی و دانشجویان علاقه‌مند به حوزه‌ی معماری برگزار شد، ابتدا "مرمت مردمی بازار تبریز" مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

دکتر فخار تهرانی ضمن اشاره به اهمیت نقش و مشارکت مادی و معنوی مردم بازار تبریز در مرمت آن و کسب جایزه بین المللی آقاخان، فیلم مستندی از مرمت این بازار پخش کرد.

در ادامه‌ی این نشست محمدعلی حضرتی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین نیز راجع به سیاستگذاریهای این حوزه و لزوم اجرای مرمت و نگهداشت آثار باارزش تاریخی توسط مردم مطالبی مطرح کرد.

سپس مهندس نصیری به عنوان مهندس معمار و مرمتگر مسجد جامع قزوین، در خصوص لزوم مطالعه و پژوهش و شناخت اثر تاریخی در مرمت مطالبی ارائه داد. در این بخش اسناد و گزارش‌های بسیار جالبی در زمینه مرمت مسجد جامع قزوین برای نخستین بار ارایه شد.

شایان ذکر است؛ عدم دسترسی به مستندات تجربه‌های مرمتی، یکی از مسایل و مشکلات بسیار مهم کشور است که با صحبت‌های صورت گرفته، مقرر شد دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، گام‌های نخست در این زمینه را با همکاری سازمان میراث فرهنگی استان قزوین بردارد.

بخش پنل تخصصی این نشست نیز با حضور دکتر رضازاده اردبیلی، دکتر شکاری نیری و دکتر ناصرالمعمار برگزار و پرسش‌های دانشجویان پاسخ داده شد.