صفحه اصلی |نقشه سایت |الف تا ی |پست الکترونیک |نظرسنجی |تابلوی اعلانات |موقعیت مکانی دانشگاه |En |Ar |RSS logo Left
تاریخ و زمان انتشار : 15:48  -   1398/11/08 ارسال به دوستان

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدی در کارگاه آموزش فرهنگ عمومی:
ارتباط غلط، آرامش را از جامعه و انسان می‌گیرد

کارگاه آموزش فرهنگ عمومی با عنوان "موفقیت در روابط اجتماعی" در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، در این کارگاه یک روزه که به همت گروه پژوهشی مطالعات و نظریه‌های فرهنگی پژوهشکده مطالعات میان فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی و با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین برگزار شد، جمعی از استادان و کارکنان واحدهای قزوین، تاکستان و بوئین‌زهرا حضور داشتند.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدی استاد حوزه و دانشگاه در این کارگاه با اشاره به اینکه عصر ما را عصر ارتباطات می‌خوانند، گفت: ارتباطات یک فرآیند بزرگ است و تمام مشکلاتی هم که افراد جامعه به آن دچار می‌شوند از ارتباط سرچشمه می‌گیرد و از این نظر بسیار مهم و دارای آسیب‌هایی است؛ به عنوان مثال در روابط خانوادگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، بین المللی، شغلی و ... این مشکلات دیده می‌شود.

وی افزود: در روابط بین والدین و فرزندان اگر این روابط ناقص باشد، فرزندان به طور صحیح تربیت نخواهند شد و دچار آسیب‌های رفتاری جدی می‌شوند؛ زیرا فرزندان الگوی مناسبی برای رشد اجتماعی و تربیتی نداشته‌اند و یاد نگرفته‌اند که در موقعیت‌های مختلف چه عکس‌العملی باید نشان دهند. اولین و مهم‌ترین آسیب در ارتباطات همان ارتباط غلط است که در آن جامعه و افراد آن نیز دچار آسیب می‌شوند.

وی اظهار داشت: بهترین و بالاترین ارتباط، ارتباط بُرد -بُرد است یعنی اینکه از این ارتباط هر دو طرف سود ببرند، اما ما فکر می‌کنیم در یک ارتباط فقط ما باید سود کنیم و دیگری ببازد که این غلط است و آرامش را از جامعه و انسان می‌گیرد؛ امروزه با این همه پیشرفت علم و تکنولوژی انسان‌ها به آرامش دست نیافته‌اند چون در برقراری ارتباط صحیح عاجزند.

حجت الاسلام محمدی گفت: بهترین و عالی‌ترین ارتباط در سیره معصومین علیهم السلام است که با عنوان معاشرت آمده است؛ به عنوان مثال در نامه سی و یک نهج البلاغه از حضرت علی (ع) خطاب به فرزندش آمده است: آنچه برای خود می‌پسندی برای دیگران هم بپسند و آنچه برای خود نمی‌پسندی برای دیگران هم نپسند، ستم نکن آن چنان که دوست نداری بر تو ستم شود، نیکی کن آن چنان که دوست داری بر تو نیکی شود. یا در خطبه متقین از حضرت علی (ع) خطاب به همام در نهج البلاغه آمده است که مومن باید زیرک باشد، شادی‌اش در چهره و اندوه‌اش در دل باشد، مهربان و خون گرم باشد، عاقبت اندیش باشد، با مردم مدارا کند، راز کسی را فاش نکند و از لغزش دیگران بگذرد. این‌ها نمونه‌های عالی از یک ارتباط صحیح است که برای همه افراد و برای همه زمان‌ها کاربرد دارد، یکی دیگر از موفقیت‌ها در روابط اجتماعی ارتباط کلامی است که کلام ما باید جذاب باشد و تهدید آمیز نباشد، کلام باید شفاف و گزیده باشد و لایه دار نباشد.