دومین دوره مسابقات بینالمللی ربوکاپ آسیا و اقیانوسیه با حضور مسئولان فدراسیون ربوکاپ آسیا، رییس دانشگاه آزاد اسلامی، رییس کمیته ملی ربوکاپ جمهوری اسلامی ایران، استانداران قزوین و هرمزگان، رئیس منطقه آزاد کیش، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی، پژوهشگران، دانشجویان و علاقهمندان به رباتیک به صورت رسمی در جزیره کیش آغاز به کار کرد.
به گزارش ستاد اطلاعرسانی دومین دوره مسابقات ربوکاپ آسیا و اقیانوسیه، رییس دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم ضمن تبریک روز دانشجو، گفت: دانشجویان و دانشآموزان آیندهسازان ما هستند که خوشحالیم در این مسابقات در فرآیندی علمی شرکت میکنند و در کنار هم علمآموزی خواهند کرد.
دکتر محمدمهدی طهرانچی با اشاره به تاریخچه شکلگیری دانشگاه در کشور، اظهار داشت: دانشگاه وقتی به کشور ما وارد شد یک موسسه آموزشی بود که افرادی با ذهنهای خوب میساخت و علت آن این بود که دانشگاههای ما تنها به بُعد آموزشی توجه داشتند و شیوه مدارس هم همین گونه بود. به طوری که از هفت تا ٣٠ سالگی دانشآموزان و دانشجویان را پشت میزها آموزش میدادند و نتیجه آن این شد که فارغالتحصیلان جز کارهای پشت میزی کاری نمیتوانستند انجام دهند. برای تغییر این روند باید به ٣٠ سال آموزش از ابتدایی تا آموزش عالی بازگردیم.
وی با اشاره به برگزاری مسابقات بینالمللی ربوکاپ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان منطقه آزاد کیش، گفت: دلیل برگزاری این مسابقات، این است که ربوکاپ محصول و مفهوم کامل فناوری میباشد و تنها کاربرد علم نیست، بلکه شناخت نزدیک دانشآموزان و دانشجویان از تکنیک هوش مصنوعی است و به عقیده بنده برگزاری مسابقات و لیگها فوق برنامه نیست، بلکه کلاس درس مهارتمحور است و کلاس درس و آموزش هم تنها پشت میزنشینی نیست، بلکه فرآیندهای خود را دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: توجه این دانشگاه به برگزاری مسابقاتی همچون ربوکاپ مانند برگزاری کلاسهای فوق برنامه نیست، بلکه آموزش به دانش آموزان و جوانان بااستعداد است.
در ادامه رییس کمیتهی ملی ربوکاپ جمهوری اسلامی ایران نیز حضور پرتعداد تیمهای خارجی در این مسابقات را از نقاط قوت آن دانست.
دکتر مرتضی موسی خانی با اشاره به حضور موفق تیمهای ایران در دورههای پیشین این مسابقات، گفت: تیم ایران در رقابتهای دور قبل در بخش بزرگسالان موفق به دریافت 13رتبه برتر شد.
وی افزود: بسیاری از رباتهای ساخته شده توسط دانشجویان و محققان کشورمان از جمله رباتهای حمل بار، در واحدهای صنعتی کشور استفاده میشوند.
دکتر موسیخانی گفت: ربات اطفای حریق، ربات پیکِن پِلِیس و ربات زیر آبی و جستجوگر در عمق 100 متر نمونههایی از رباتهای ساخته شده به دست دانشجویان و پژوهشگران ایرانی است که در این مسابقات نیز عرضه شده است.
رئیس کمیته ملی ربوکاپ هدف از برگزاری این مسابقات را تشویق دانشجویان و محققان به تولید علم و ساخت رباتهای هوشمند عنوان کرد.
دکتر بیژن رنجبر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم با قدردانی از فدراسیون ربوکاپ جهانی و واحد امارات در برگزاری مسابقات، حمایت همه جانبه دانشگاه آزاد اسلامی از فعالیتهای نوآورانه و تکنولوژیهای روز را اعلام کرد.
استاندار قزوین نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت حوزه رباتیک، گفت: به طور قطع در آینده این حوزه پیشرفت خواهد داشت و در سطح ملی به رشد خواهیم رسید.
دکتر عبدالمحمد زاهدی درباره پتانسیلهای استان قزوین نیز اظهار داشت: این استان میتواند تبدیل به قطب علم و فناوری کشور شود.
وی با اشاره به لزوم وجود مراکز شتابدهنده علمی، گفت: یکی از بزرگترین شتابدهندههای کشور در استان قزوین افتتاح خواهد شد و فعالیتهای علمی و فناورانه در آنجا به کار خود ادامه خواهند داد.
استاندارد هرمزگان نیز در ادامهی این مراسم، اظهار کرد: حوزه ربوکاپ در آینده نزدیک پیشرفت بسیاری خواهد داشت و در سطح ملی در این حوزه به رشد خواهیم رسید.
استاندارد هرمزگان با اعلام حمایت همهجانبه از روبوکاپ، گفت: با تمام توان در این حوزه قدم برمیداریم تا شاهد پیشرفت و تحولی عظیم در این بخش باشیم.
دکتر فریدون همتی ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان در مسابقات ربوکاپ آسیا اقیانوسیه 2018، گفت: بسیار خوشحالیم که حوزه ربوکاپ و هوش مصنوعی با همت دکتر موسی خانی تعقیب میشود. بنده با توجه به اینکه مدت دو سال به عنوان استاندار قزوین خدمت میکردم، از نزدیک شاهد تلاشهای شبانه روزی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین بودم.
وی ادامه داد: باید نیروهای مستعد، ممتاز و دلسوز در حوزه علوم و فناوری را معرفی کنیم و بنده در اینجا از دکتر موسی خانی به عنوان یک شخصیت علمی دلسوز تجلیل میکنم که این فناوری را با همت بلندشان پیگیری میکنند و ان شاءاله با این روند آینده درخشانی در سطح ملی و استانی پیش رو خواهیم داشت.
همتی خاطر نشان کرد: استانهای هرمزگان و قزوین با همه استعداد در کنار منطقه آزاد کیش و دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفت تا اعلام کند با همه توان از پیشرفت این فناوریها حمایت خواهند کرد تا شاهد تحول بزرگ در این بخش باشیم.
رئیس منطقه آزاد کیش نیز در مراسم افتتاحیه مسابقات ربوکاپ آسیا و اقیانوسیه گفت: پیشنهاد میدهم جزیره کیش را به عنوان محل دائمی برگزاری مسابقات ربوکاپ انتخاب کنند.
غلامحسین مظفری افزود: علم به سرعت در حال پیشرفت است و اگر یک لحظه غفلت کنیم سالها عقب میمانیم، مشکلات پیچیدهای در دنیا وجود دارد که نیازمند توسعه تکنولوژی است.
وی افزود: ما در جزیره کیش فرصتهای خوبی داریم و پردیسهای دانشگاهی در این جزیره شکل گرفته و ما باید خلاقیت و نوآوری و مهارتهای کاربردی در این پردیسها داشته باشیم.
رئیس منطقه آزاد کیش افزود: در جزیره کیش زیرساختهای بسیاری داریم که میتوانیم گامهای بزرگی علمی برداریم.
مظفری ادامه داد: با توجه به زیرساختها و شرایطی که در جزیره کیش داریم پیشنهاد میدهیم مسئولان برگزاری مسابقات ربوکاپ جزیره کیش را به عنوان مکان برگزاری دائمی این مسابقات در نظر بگیرند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با بیان اینکه دانشجوی ایرانی به کشور پایبند است و باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: ما در دانشگاهها با یک بحران مواجه هستیم، دانشگاهها را توسعه دادهایم و حالا با ظرفیت خالی مواجه شدهایم.
دکتر مسعود پزشکیان افزود: اگر علم از عمل خارج شود بالندگی وجود ندارد، ما در دانشگاهها با یک بحران مواجهیم که دانشگاهها را توسعه دادیم و حالا با ظرفیت خالی مواجه شدیم.
وی افزود: چرا جوانان ما با این علم و مهارت از کشور میروند؟ چرا به این جوانان میدان نمی دهیم؟ باور مسؤولان ما اگر بر این قرار بگیرد که تمام هستی برای علم بوده و علم برای مهارت بوده جوانان ما به خارج نمیروند.
شایان ذکر است؛ در ادامه مسئولان ضمن بازدید از لیگهای مختلف رباتیک، از نمایشگاه دستاوردهای علمی و محصولات دانش بنیان نیز بازدید کردند.

برای مشاهدهی ادامهی تصاویر، اینجا را کلیک نمایید.